Kullanıcı :
Şifre :
Hukuk Danışmanlığı



HUKUK DANIŞMANLIĞI NEDİR?

Hukuk müşaviri, kişi ya da kurumlara hukuki konularda danışmanlık hizmeti veren, dava ve icra takibi yapan kişidir. Her kuruluş istediği hukuk müşavirini nasıl alacağını ve onun ne işler yapacağını kendi yönetmeliğiyle belirler. Müşavirlerde hukuk fakültesi mezunu olmak gibi şartlar aranmaktadır.

İbra-sulh gibi işleri yürütür; kurumun yönetmelik, anlaşma ve şartnamelerini inceler, ilgilendiği dosyaların kayıtlarını tutar ve düzenler.

İŞ HUKUKU
İş hukuku, işçi hakları, çalışma koşulları, işçi ücretleri, işçi sendikaları ve işveren-isçi ilişkileri ile ilgili konuları inceleyen hukuk dalı. İş hukuku Kara Avrupa’sı hukuk sistemlerine dahil ülkelerde genellikle milli iş kanunları ile düzenlenir. İş uyuşmazlıkları genellikle asliye hukuk mahkemelerinde veya asli mahkemesi niteliğindeki iş mahkemelerinde görülür.

MARKA HUKUKU
Taklit marka, tasarım, patent veya faydalı model, Cumhuriyet Savcılığı’na müracaat edilerek mali polis aracılığıyla hızla toplattırılır.
Marka sahibi, tüm kazanç kaybını veya taklitçinin taklit ürünü satmak suretiyle elde ettiği tüm geliri isteyebilir.
Masraflarını taklit edenden almak suretiyle tüm ülkede yayınlanan gazetelerde ilan ettirebilir.
Taklit malı üreten veya bunları ticari amaçla elinde bulunduran kişi yada firma yöneticileri 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ayrıca en az 30 milyardan başlayan para cezası uygulanır.
Taklit ürünün yapımında kullanılan makina ve techizata el konulabildiği gibi, taklitçiye ticaretten men cezası da verilebilir.
Hak sahibi açacağı dava ile uğradığı tüm zararın karşılanması için maddi tazminat ve manevi tazminat taleplerinde bulunabilir.
Taklit mallara gümrük kapılarında da el konabilir.
Taklit ürünler imha edilebileceği gibi belirli koşullar altında hak sahibinin mülkiyetine de bırakılabilir.
Prosedür, hem ceza mahkemelerinde hem de hukuk mahkemelerinde giderek artan ihtisaslaşma sayesinde her geçen gün daha hızlı işlemektir. Şu an zaten mali polis aracılığıyla malların müsaderesi bir veya iki gün içinde son derece hızlı bir biçimde gerçekleştirilmektedir.

Malların toplatılmasına ilişkin tedbir kararları da teminatlı ya da teminatsız olarak birkaç gün içinde sonuçlanmaktadır.

Marka sahibi, Cumhuriyet Savcılıklarına, Marka Taklit suçunu işleyenler hakkında şikayette bulunarak savcılık kararıyla güvenlik güçlerince taklit ürünlere el konulmasını ve taklit ürünleri üretenler ve satanlar hakkında kamu davası açılmasını talep edebilir.

Marka sahibi mahkeme kararının yayın yoluyla kamuya duyurulmasını talep edebilir.
 





Şirketinizin e-ticareti kullanma düşüncesi




   
Anket Sonuçları


Faydalı Linkler
Marka Haberleri
Marka Hikayeleri
Parlak Fikirler
Makaleler


Markatürk gelişmelerinden haberdar olmak için ebültene üye olabilirsiniz.
Ad-Soyad :
Eposta :
 
Son Güncelleme: 25 Haziran 2011

Site içerisinde yer alan görsel ve yazılı materyal
Markatürk'e aittir. Her hakkı saklıdır. 2011 ©
Gizlilik ve Kullanım Şartları
O2Grup İştirakidir.