Kullanıcı :
Şifre :
Parlak Fikirler




Karlı bir iş fikri arayanlara bu sefer temiz bir fikirle boy gösteriyoruz. Çiçekçi dükkanı açıp para kazanabilmek her ne kadar her yiğidin harcı olmasa da sizlere vereceğimiz ufak tefek tavsiyelerle bu işin üstesinden gelebileceğinizi umuyorum. Sıradan bir dükkan açmaktan çok farkı olmayan bu işin dikkat edilmesi gereken yönlerinden anlatmaya başlayabiliriz.

A) Çiçekçi dükkanı açmanın püf noktaları.

1) Çiçekçi dükkanı açmak
altın yatırımı yapmak
gibidir. Demek istediğim ilk yıllardan itibaren işiniz gelişir; ancak kademe kademe, ufak ufak olur bu gelişme. Siz bile hissedemeyebilirsiniz. Zira çok da yeni olmayan bu iş fikrinin her semtte, her ilde, eski ve köklü temsilcileri vardır. Yani rakipleriniz sağlamdır. Dolayısıyla onları yıkamasanızda, pastadan pay almanız onlara göre nispeten daha zor olacaktır.

2) Çiçek demek, estetik demektir. Müşteriye, aslında yaşaması için ihtiyacı olmayan bir ürün sattığınız için, katiyen gösterişi ve de şovu eksik etmemeniz gerekmektedir. Unutmayın ki onlara sattığınız aslında ürünlerinizden ziyade güleryüzlülüğünüz ve sempatikliğinizdir. Elemanlarınızdan tutun patrona yani size kadar herkesin; müşteriyi velinimet bilmesi ve nabza göre şerbet vermesi gerekmektedir. Adamına göre muamele yapmanız önemlidir.

3) Çiçekçilik işi biraz lükse kaçan ürünleri ihtiva ettiğinden dolayı olası ekonomik krizlerde ve dalgalanmalarda en çok etkilenecek olan sizler olacaksınız. İnsanlar fuzuli gördükleri, zaruri harcamlar dışındaki giderlerini kısacaklardır. Bu durumda listenin başlarında sizin ürünler yer alacaktır. Nitekim asgari geçimini bile temin etmekte güçlük çeken halkın çoğunlukta yer aldığı Türkiye gibi bir ülkede bu son kaçınılmaz olacaktır.

4) Çiçekçi dükkanınızı iş çıkışı ile evlerin arasında bir yere, yaya olarak gezen insanların bol olduğu bir yere açmanız yerinde olacaktır. Hatta size tavsiyem, ulaşım yollarının(metro, otobüs, vapur) dibinde bir yeri seçmek en akıllıca olacaktır. Zira bu sayede insanlar; sevgilisyle, eşiyle, dostuyla ya da iş ortaklarıyla buluşmaya giderken ayaküstü sizin mekanınıza uğrayıp çiçek alabilirler.

5) Dükkanınızda yer alacak ürünlerin tedariğini toptancılardan ve de tedarikçilerden yapabilirsiniz. Hatta fidanlık ve bahçe sahibi kimselerden de yer yer bu konuda destek alabilirsiniz. Envanteri genişletmek adına değişik çiçeklerden buketler ve de aranjmanlar yapabilirsiniz. Bunun için ya siz ya da yanınızdaki elemanlardan en az birisi, bu işin sanatını biliyor olmalı.

6) Bilirsiniz son zamanlarda bu iş internet üzerinden e-ticaret vasıtasıyla yapılmaya başlandı. Hatta çiçeksepetim adlı siteyi bilmeyeniniz yoktur. Adamlar kalktı online mağaza üzerinden tüm türkiyeye çerez satar gibi çiçek satmaya başladı. Şu anda bu iş sayesinde abartısız milyon dolarlar kıran bu marka inanamayacağınız kadar hızlı büyümüş durumda. Nitekim aynısının benzerini sizin de yapabilmeniz için bir sebep yok. Yani illa o kadar büyük çapta olmak zorunda değil. Normal dükkanınız hazır, elemanlarınız, tedarikçiniz elinizin altında iken tek yapmanız gereken bir web-sitesi kurup ürünlerinizi buradan pazarlamak olacaktır. Böylece çok düşük maliyetlerle reklam yapmış olacaksınız “adwords” üzerinden.

B) Çiçekçi mağazası açtım diyelim, bana getirisi ne olacaktır; yani çiçekçi dükkanı açmak karlımıdır?

Bu durum dükkanınızın boyutuna, en başta ortaya koyduğunuz sermayeye göre farklılık gösterecektir. Ancak kabaca özetlersek bu işlerde mesela 20 metrekare bir çiçekçi dükkanı 30-40 bin TL’ye mal olduysa size, eğer bu işi 2-3 yıl sürdürebilirseniz ayda 4000-5000 türk lirası kar elde edebilirsiniz. Tabiki bu rakamlar yıllar içinde enflasyona göre değişecektir! Çiçekçi dükkanı açmanın maliyeti konusuda burada ayrıca önem arz etmektedir. Bu işi küçük sermayeli işler kategorisine sokabiliyoruz. Bunun en büyük sebebi çiçekçilerin bir stand sayılabilecek kadar ufak yerlerde bile barınabilmesidir. Hatta standı geçtik romenler bile bu işi yapmaktadır. Yani sermaye konusunda kafanız nispeten rahat olacaktır(tabi eğer çok büyük beklentiler içinde değilseniz).

C) Çiçekçi dükkanı açmak için gereken belgeler nelerdir?

1) İşletmenizin ruhsatını ve izinlerini alın.

2) İtfaiye raporu.

3) Çevre temizlik vergisi bulunmadığına dair onaylı belge(maliyeden alınabilir).

4) Kira sözleşmesinin onaylı sureti.

5) Şahıslar için; Esnaf Sanatkarlar sicil kaydı ile beraber bağlı bulunduğu odadan mesleki faaliyet belgesi veya Ticaret Odası kaydı sureti. Tacirler için ticaret sicili kaydı ile şirketinin adı ve numarası.

6) İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Şahıs adına alınacak ise 1adet fotoğraf.

7) İşyeri açılacak yer Pasaj / İşhanı veya Alış Veriş Merkezi ise yönetim muvafakatı.

8) İşyeri planı ve m² sini gösteren basit krokisi vb gibi belgeleri tamamlayarak işletme ruhsatı için başvurmalısınız.

9) Ayrıca vergi levhası alabilmek için ilgili vergi dairelerine müracat etmeniz gerekir. Bazı tedarikçiler toptan satış indirimi yapmadan önce ruhsat ve vergi ile ilgili belgeleri görmek isterler.

Not:Bu belgeler kesinlik arz etmeyip belediyeden belediyeye değişmekte. Net enformasyon için lütfen belediyenizin ilgili birimini arayın.

Son olarak belirtmem gerekir ki bu işi yapmak için kartvizitler basmalı, broşürler ve el ilanları dağıtmalı, yerel dergilere ve de gazetelere ilanlar verilmeli, internete reklamlar verilmeli, civar halkı ile ara iyi tutulmalıdır.



»  27.4.2015 | 30 TANE ÖRNEK İŞ FİKİRLERİ...
»  27.4.2015 | ALTIN YATIRIMI YAPMAK MANTIKLI MIDIR?
»  27.4.2015 | ÇİÇEKÇİ DÜKKANI AÇMAK İSTİYORUM.
»  27.4.2015 | ÜRETİM YAPMAK İSTİYORUM AMA NE ?
»  27.4.2015 | AZ MAAŞLA YATIRIM YAPMAK...
»  27.4.2015 | BUJİTERİ-TAKI DÜKKANI AÇARAK PARA KAZANMAK

« «
1 | 2 |
» »
Toplam sayfa sayısı: 2 Görüntülenen : 1



Şirketinizin e-ticareti kullanma düşüncesi
   
Anket Sonuçları


Faydalı Linkler
Marka Haberleri
Marka Hikayeleri
Parlak Fikirler
Makaleler


Markatürk gelişmelerinden haberdar olmak için ebültene üye olabilirsiniz.
Ad-Soyad :
Eposta :
 
Son Güncelleme: 25 Haziran 2011

Site içerisinde yer alan görsel ve yazılı materyal
Markatürk'e aittir. Her hakkı saklıdır. 2011 ©
Gizlilik ve Kullanım Şartları
O2Grup İştirakidir.